Verzekeringen

Is verzekeren nodig?

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hier vind u alle nodige informatie die u nodig heeft om te bepalen of u zich zal verzekeren!

Verzekeren wel of niet

Indien u weinig kosten verwacht, kunt u er voor kiezen om geen aanvullende tandheelkundige verzekering af te sluiten. Denkt u deze toch nodig te hebben, dan kunt u kiezen uit vele verzekeraars. Onze praktijk is ook aangesloten bij ixorg. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vergelijkingssites als Vergelijk Mondzorg kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Basisverzekering

Iedere Nederlander moet een basisverzekering afsluiten om zich te verzekeren tegen de meest urgente gezondheidsproblemen. De meeste tandheelkundige behandelingen voor kinderen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met een ouder/verzorger meeverzekerd.

Aanvullend verzekeren

Wilt u zich voor tandheelkunde aanvullend verzekeren, dan kunt u informatie inwinnen bij uw zorgverzekeraar. Natuurlijk kunt u bij ons voorafgaand aan een behandeling altijd een begroting met daarop behandelcodes aanvragen. Voor elke behandeling die het bedrag van €250,- overschrijdt, zullen wij u vooraf een begroting verstrekken. Het van te voren goed op de hoogte zijn van codes en bijbehorende prijzen voorkomt teleurstellingen achteraf.

Direct declareren

Infomedics verzorgt onze factoring. Wij hebben contracten met alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Indien u verzekerd bent bij een verzekeraar waar niet direct gedeclareerd kan worden (bijv. internationale verzekeraars als OOM), dient u direct te betalen na afloop van de behandeling en ontvangt u de factuur direct zodat u deze zelf naar uw verzekeraar kunt sturen. Houdt u er rekening mee dat de wachttijden bij een aantal verzekeraars lang kunnen zijn. Heeft u vragen? Ons receptieteam staat u graag te woord.