Digitale tandheelkunde

Info

De tandartsen van Dentalways passen de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde toe om uw gebitsituatie te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van diverse digitale oplossingen, waaronder scans.

T-Scan

Door middel van het digitale scan apparaat, de T-Scan, kan uw tandarts uw manier van dichtbijten in kaart brengen. In het verleden werd hiervoor articulatiepapier gebruikt, maar dankzij innovatie is het met behulp van de T-Scan is het inmiddels mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van hoe uw tanden en kiezen elkaar raken (occlusie) en of uw occlusie en articulatie(manier van bewegen van uw kaak) goed in balans zijn.

3D scannen

Met behulp van een mondscanner kunnen wij een digitale afdruk maken van uw mond voor bepaalde behandelingen. Dankzij deze 3D gebitsscan is het ouderwetse ‘happen’ niet meer nodig. Het werkt sneller, prettiger en hygiënischer. We gebruiken de 3D-scan onder andere voor het maken van kronen, bruggen en implantaten.

Werken met microscoop

Goed zicht voldoende schaduwloos licht is essentieel voor tandheelkunde. Om nauwkeurig en precies te werken maken wij gebruik van optische vergroting: een microscoop. Hiermee kunnen wij details zien die van belang zijn bij enkele behandelingen.

Digital Smile Design

Het behulp van het Digital Smile Design is het mogelijk om vooraf te zien hoe uw gebit eruit komt te zien. Bij de Digital Smile Design methode (DSD) bewerkt de tandarts digitale foto’s tot de ideale gebitssituatie. Uw wensen zijn uiteraard leidend hierin. Met behulp van deze methode kan een vervolgplan worden opgesteld om uw ideale gebit te krijgen.