Kindertandheelkunde vanaf 0 jaar

Uw kind krijgt extra aandacht bij Dentalways

Hierdoor hebben kinderen die bij ons patiënt zijn veel minder gaatjes dan het gemiddelde in de regio

Speciale aandacht voor baby’s en (jonge-) kinderen

Dentalways erkent dat een gezond gebit begint vanaf de eerste tand, en daarom biedt Dentalways al vanaf 6 maanden consulten voor baby’s, informatieavonden voor jonge ouders en voorlichting op het consultatiebureau. In de baby en dreumes consulten wordt essentiële informatie gegeven over o.a. het belang van tijdig stoppen met een fopspeen, hoe het gebit van een kind goed wordt gepoetst en wat het effect van voedingsgewoontes is op de mond. Uiteraard geven we ook de beste individuele tips om dit aan te pakken, want het is vaak niet gemakkelijk.

Voor kinderen van basisschoolleeftijd heeft Dentalways het “Johnny Joker” programma, dat met mondrapporten en leuke informatiekaarten kinderen op een speelse manier helpt om hun mond duurzaam gezond te houden. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat kinderen hierdoor veel minder gaatjes hebben. Dit blijkt ook uit de Spiegelinformatie mondzorg van DSW waarin jaar op jaar wordt aangetoond dat kinderen tot 18 jaar die patiënt zijn bij Dentalways veel minder gaatjes hebben dan het gemiddelde in de regio.

Wij adviseren u om uw kind direct na de geboorte in te schrijven zodat wij u kunnen oproepen voor een baby-of dreumes consult. Mondzorg is voor alle kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Het eigen risico is hierop niet van toepassing.

Voor meer informatie over wat u zelf kunt doen voor de mondgezondheid van uw kind kunt u deze tandentips bekijken:

Tandenpoetsen melkgebit
Wanneer voor het eerst naar de tandarts?
Fopspeen voor mijn kind: wat zijn de beste tips?