Kroon in 1 dag

Over

Wanneer een tand of kies is afgebroken kan het soms zo zijn dat er te weinig houvast is om de tand opnieuw te vullen. Anderzijds kan het ook voorkomen dat een tand of kies te vaak gevuld is. In dit geval is een kroon de oplossing om ervoor te zorgen dat uw tand of kies behouden blijft.

Een kroon kan ook worden ingezet om uw gebit mooier te maken wanneer u zich bijvoorbeeld stoort aan verkleuring of de vorm van uw tand.

Wat is een kroon?

Een kroon is een speciale overkapping, die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk en geeft meer stevigheid en bescherming aan de tand of kies onder de kroon. Uw tandarts zorgt ervoor dat de kroon wordt precies aangepast aan de vorm en kleur van uw eigen tand of kies. Daardoor blijft het een natuurlijk geheel is en past het goed in uw mond.

CEREC behandeling

CEREC is een methode waarbij met behulp van computertechniek kronen worden vervaardigd. Met CEREC – behandeling kan in veel gevallen binnen één en dezelfde dag een kroon worden gemaakt.

Voordelen van CEREC-behandeling voor kronen:

• Binnen 1 dag een kroon

• Happen hoeft niet meer: wij maken een digitale scan van uw gebit.

• Geen noodvoorzieningen

• Metaal vrij

• Hoog esthetisch

• Duurzaam

Hoe gaat het verkrijgen van een kroon in zijn werk?

  • Stap 1 Informatie over de CEREC-behandeling
  • Stap 2 Na het verwijderen van het oude vulmateriaal of een defect in het element maakt de assistent door middel van een 3D camera een scan gemaakt van uw mond
  • Stap 3 De scan data versturen wij naar het digitale laboratorium
  • Stap 4 Op het laboratorium ontwerpt de tandtechnieker een kroon in een 3D computerprogramma en freest de machine uw kroon uit een blokje porselein.
  • Stap 5 De tandarts plaatst de kroon definitief in uw mond.

Doet de behandeling voor het krijgen van een kroon pijn?

De tandarts zal u voor de behandeling verdoven. Hierdoor zult u tijdens de behandeling geen pijn voelen. Als de tand of kies geen zenuw meer heeft (ten gevolge van een wortelkanaalbehandeling bijvoorbeeld) is verdoving niet altijd nodig.

Hoe voelt een kroon aan?

De kroon zal aanvoelen als een natuurlijke tand of kies. De kleur van de kroon past de tandarts en tandtechnieker aan op de rest van uw tanden en zal daardoor dus niet opvallen. Als de kroon toch niet lekker zit of als er een ander probleem is, schroom dan niet om contact op te nemen met ons receptieteam. Ons team staat voor u klaar om ongemakken te verhelpen.

Hoelang blijft de kroon goed: de levensduur van een kroon

De kroon blijft, afhankelijk van de gezondheid van de tand of kies die eronder zit, vele jaren zitten. Het is belangrijk om te weten dat een kroon de kies niet volledig ongevoelig maakt voor tandbederf. De kies moet dus goed worden schoongehouden. Uw tandarts, mondhygiëniste en/of preventie assistente zal u hierover adviseren.