Preventie

Over

Preventie staat voorop. Wij besteden hier bij Dentalways veel aandacht aan. Voor uw tanden en algehele gezondheid geloven wij dat het beter is om gebitsproblemen te voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat wij u periodiek voor controle in onze praktijk zien en eventuele problemen van het gebit vroegtijdig zien aankomen en wanneer nodig te behandelen.

Preventie mondzorg bespreken

Preventie mondzorg en het periodiek onderzoek

De controles bij uw tandarts zijn van belang om preventieve mondzorg te kunnen bieden. Wij raden u dan ook aan om periodiek een preventieve controle uit te laten voeren. De tandarts kijkt samen met u naar de beste manier om uw mondhygiëne goed te krijgen en/of houden. Een optimale mondhygiëne resulteert in ontstekingsvrij tandvlees en kaakbot, waardoor uw tanden en kiezen optimaal behouden kunnen worden.

Hoe erg is tandsteen?

Tandsteen is één van de problemen die regelmatig ter sprake komt tijdens de preventie behandelingen. Tandsteen is een kalkhoudende laag vol bacteriën die op en tussen uw tanden en kiezen gaat zitten. Wanneer de mondhygiëniste of preventieassistente tandsteen niet regelmatig verwijderd raakt het tandvlees en kaakbot ontstoken ten gevolge van de bacteriën. Bij langdurige aanwezigheid van deze ontsteking bestaat de kans op het verlies van tanden en kiezen.

collegiaal overleg

De preventie behandeling bij Dentalways

Afhankelijk van uw mondgezondheid en algehele gezondheid kan de tandarts u adviseren om de preventieve behandeling uit te laten voeren door de mondhygiënist, paro-preventie assistent of preventie assistent. De tandarts screent tijdens de periodieke controle de gezondheid van uw tandvlees. Hierdoor kunnen we u met zorg op maat behandelen.

Tijdens een preventie behandeling krijgt u alle aandacht: uw gebit en uw tandvlees krijgen de verzorging die werkelijk noodzakelijk is. Géén standaardverhaal uit een folder: u krijgt een advies op maat hoe u, in uw situatie, uw mond het beste kunt onderhouden. Om ervoor te zorgen dat alle ontstekingen en tandsteen verdwijnen, zijn meestal meerdere sessies noodzakelijk. U voorkomt op deze manier onherstelbare schade aan uw gebit, tandvlees en sluipende risico’s voor uw algehele gezondheid alsmede kostbare behandelingen.

preventie mondzorg

Wanneer moet u komen voor een preventiebehandeling?

Als u merkt dat het tandvlees bloedt met poetsen en/of tandenstokeren, dan is het zinvol om dit te melden bij uw tandarts. Soms merkt u zelf niet dat uw mondgezondheid niet in orde is; de tandarts signaleert dit tijdens de controle en kan u aanraden een afspraak te maken bij de preventie assistent of mondhygiënist.

Veel gestelde vragen over preventie mondzorg

Is preventie duur?

Uit ervaring en onderzoek bij Dentalways blijkt dat preventie niet alleen de gezondste maar ook de goedkopere behandeling is in de mondzorg. Preventie voorkomt veel wortelkanaalbehandelingen, maar ook herstelwerk met behulp van vullingen, implantaten of kronen.

Duurzame restauraties zoals kronen, gaan ook nog eens veel langer mee! We zien met regelmaat patiënten met kronen en bruggen die ouder zijn dan 30 jaar.

Waarom al op jonge leeftijd beginnen?

Uit onderzoek blijkt dat de eerste 1000 dagen van het ontstaan van een mens (dus van conceptie tot drie jaar) erg belangrijk zijn voor de mondzorg.

Verzekeraars vergoeden niet voor niets de kosten voor de mondzorg voor kinderen tot en met 18 jaar bijna volledig.

Ook mensen die geen klant zijn bij Dentalways zijn van harte welkom op de avond over een gezond melkgebit voor jonge (bijna) ouders.

Melkgebit, kleine tanden GROTE IMPACT

Is preventie duurzaam?

Ja, onze preventie draagt enorm bij aan duurzaamheid. Restauraties gaan langer mee, we doen minder wortelkanaalbehandelingen en door ons afspraken systeem, hoeft u meestal niet apart terug te komen voor een preventieve afspraak. We reserveren zoveel mogelijk tijd voor combinatie afspraken.

Wat kost een preventieve behandeling?

De kosten zijn afhankelijk van de zorgzwaarte en van de uitgebreidheid van de behandeling. In het algemeen doet de mondhygiënist meer uitgebreide en moeilijkere behandelingen. Het goed glad maken van alle tanden en de delen die net onder het tandvlees zitten, vraag veel training, ervaring en opleiding. Een overzicht van de geldende tarieven vindt u op alles over het gebit onder het kopje M codes of onder het kopje T codes