015 – 215 40 80

Preventie

VIP (Verzorging Instructies en Preventie)

Tijdens de behandelingen bij Dentalways wordt er veel aandacht besteed aan preventie: het voorkomen van cariës (tandbederf) en tandvleesproblemen. Samen met u wordt gekeken naar de beste manier om uw mondhygiëne op een hoog niveau te brengen. Een optimale mondhygiëne resulteert in ontstekingsvrij tandvlees en kaakbot, waardoor uw tanden en kiezen optimaal behandeld kunnen worden.

Een advies op maat betaalt zich altijd terug: u voorkomt onherstelbare schade aan tandvlees of kaakbot en u vermijdt kostbare behandelingen.

Tandsteen is een kalkhoudende laag op en tussen uw tanden en kiezen. Tandsteen zit vol met bacteriën en het is onmogelijk om deze laag met poetsen te verwijderen. Als tandsteen niet regelmatig wordt verwijderd, raakt het tandvlees ontstoken ten gevolge van de bacteriën.


Onze VIP behandeling (VIP = Verzorging, Informatie & Preventie)

Tijdens een VIP behandeling krijgt u alle aandacht: uw gebit en uw tandvlees krijgen de verzorging die werkelijk noodzakelijk is. Géén standaardverhaal uit een folder: u krijgt een individueel advies hoe u, in uw situatie, uw mond het beste kunt onderhouden. Het resultaat is dat gaatjes, ontstekingen en tandsteen geen kans meer krijgen.


Wat gebeurt er tijdens een VIP behandeling?

U wordt intensief begeleid om uw mond zelf optimaal te onderhouden, zodat eventuele ontstekingen kunnen genezen. Uw mond wordt zodanig gereinigd, dat alle tandsteen en aanslag wordt verwijderd. Dat ziet er niet alleen goed uit, maar het voelt ook goed. Om ervoor te zorgen dat alle ontstekingen en tandsteen verdwijnen, zijn meestal meerdere sessies noodzakelijk.


Hoe vaak moet u komen voor een VIP behandeling?

Als u merkt dat het tandvlees bloedt met poetsen en/of stokeren, dan is het zinvol om te starten met het preventietraject. Soms merkt u zelf niet dat uw mondgezondheid niet in orde is; de tandarts signaleert dit tijdens de reguliere controle en kan u aanraden een afspraak te maken bij de preventie assistent of mondhygiënist.


Wat is het verschil tussen een preventie assistent en een mondhygiënist?

Regelmatig ontstaat de vraag: wat is nu het verschil tussen een preventie assistent en een mondhygiënist?
De preventie assistent werkt vooral preventief: hij/zij helpt u uw mondgezondheid optimaal te houden en verhelpen samen met u kleine tandvleesproblemen. De mondhygiënist neemt de behandeling over als blijkt dat er een mondgezondheidsprobleem aanwezig is en gaat samen met u aan de slag om dit probleem aan te pakken. De mondhygiënist is opgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een complexere zorgvraag. Bij Dentalways worden onze preventie assistenten bijgeschoold door onze mondhygiënisten.


Wat doet de paro-nazorg assistent?

De mondhygiënist heeft een HBO opleiding gevolgd  en is gespecialiseerd in het genezen van complexe tandvleesproblematiek. De paro-nazorg assistent heeft allereerst een cursus tot  preventie assistent gevolgd en heeft enige jaren ervaring met het behandelen van milde tandvleesproblemen. Daarop volgend  heeft de paro-nazorg assistent een aanvullende cursus gevolgd om zich te bekwamen in meer uitgebreide tandvlees problemen.


Wanneer gaat u  naar de paro-nazorg assistent?

Als de situatie van uw tandvlees en kaakbot stabiel is, maar er nog een aantal aandachtspunten in de mond aanwezig zijn die speciale controle vereisen, mag de paro-nazorg assistent behandelen. De paro-nazorg assistent controleert het tandvlees en reinigt het gebit en kan een uitgebreidere controle uitvoeren op de plekken die extra aandacht vereisen. Hierbij houdt de paro-nazorg assistent nauw contact met uw mondhygiënist of tandarts over de voortgang van de behandeling(en) en helpt zij de gezondheid van mond en het kaakbot stabiel te houden en te verbeteren.