Kindertandheelkunde – Gewoon Gaaf

Kindertandheelkunde bij Dentalways: Gewoon Gaaf

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar. De Gewoon Gaaf-methode helpt kinderen hun gebit gaaf en gezond te houden. Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden. Gewoon Gaaf! Doe je mee?

Gewoon Gaaf Tandenpoetser van de maand

Tandenpoetsen en napoetsen voor kinderen

Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Daarom adviseren wij om de tanden en kiezen bij kinderen tot 10 jaar ten minste 1 keer per dag na te poetsen.

De Gewoon Gaaf mondzorgverlener geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. De behandelaar begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt iedere behandelaar een risico-inschatting. Lukt het ouder en kind samen goed te zorgen voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn/haar mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Heeft hij (beginnende) gaatjes in zijn gebit?

Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de behandelaar het moment waarop hij de (ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal hij of zij de kiezen extra beschermen of een fluoridebehandeling geven. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.